Dominomus
Wie herinnert zich niet de mus die niet voor de poes was maar voor de jager. Wie herinnert zich niet de ophef over de dominomus. Dit meisje verdient haar eigen pagina.
Domino Day in 2005 in het Frysian Expo Centre in Leeuwarden zal niet licht vergeten worden. Op 14 november, toen de voorbereidingen in volle gang waren, vloog er een mus naar binnen. Dit meisje was niet welkom, er stonden al 3,5 miljoen steentjes en zij waagde het er 23000 om te gooien. Geluk was dat er nog tussenschotten stonden. Gewoon vangen lukte niet en uiteindelijk werd ze doodgeschoten.
De ophef die ontstond nadat de media er mee naar buiten kwamen... Niet blij met een dode mus.
Het is nogal wat... echter, Wilhelm is een Wilhelmina, en begraven is ze niet, ze is keurig opgezet en is onsterfelijk geworden. Ze staat in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam....
En wist u dat er behalve een Domino Mus ook een Tennisbal Mus bestaat?  In 1996 per ongeluk uit de lucht geslagen. Na 11 jaar in de diepvries ziet Wilhelm er nog goed uit. Samen met Wilhelmina is hij onderdeel geweest van een tentoonstelling "Blij met een dode mus".